GY.I.K gyorslinkek
Gyakran Ismételt Kérdések
Mi a Greenspark Ecobike-ok működési elve?

A Greenspark Ecobike-ok elektromos rásegítéssel működnek, PEDELEC rendszerű, fordulatszenzoros modellek. Ez azt jelenti, hogy a kerékpár csak akkor segít a haladásban, ha a kerékpáros mozgatja a pedálokat (nem kell feltétlenül erőt kifejteni). A kerékpárokon több helyen is szenzorok vannak beépítve (pedálok, fékek) és ezek érzékelik, hogy mikor kell a rásegítést megállítani, illetve újra indítani. A rásegítés eredményeképpen max. 25 km/h-ig lehet gyorsítani és típustól függően 8-17% közötti emelkedőn lehet felhajtani. (17%-os emelkedő azt jelenti, hogy 100 méteren 17 méteres szintkülönséget kell leküzdeni)

Van-e rá lehetőség, hogy saját lakóhelyemen próbáljam ki a kerékpárt?

A több napos kipróbálásra bérleti konstrukcióban van lehetőség, amely személyes okmányokkal, kauciófizetés mellett lehetséges.

Hogyan próbálhatom ki a kerékpárt?

A kerékpár kipróbálására lehetőség van a Greenspark.hu Kft. központjában (Budapest II.ker. Levél u.3/A). Emellett érdemes figyelni facebook oldalunkat: http:// www.facebook.com/elektromoskerekpar, itt mindig megírjuk, hogy hol és mikor leszünk jelen a legközelebbi bringatesztelési lehetőséggel és széles modellválasztékkal.

Hol lehet megvásárolni a kerékpárt?

A vásárlás a www.greenspark.hu-n elérhető webshop-ban kártyás vagy utalásos fizetés mellett, a Greenspark.hu Kft. központjában (Budapest, II. kerület Levél u. 3/a) és a Tempo Kerékpárüzletben (Balatonfüred, Ady E. u. 52.) lehetséges. Az üzletekben történő vásárlás esetén rendelés 50% foglaló ellenében lehetséges.

Internetes vásárlás esetén hogyan jut el hozzám a kerékpár?

A kerékpárt a DPD futárszolgálat szállítja házhoz az ország egész területén. A szállítás ingyenes.

Milyen karbantartást igényel egy elektromos kerékpár?

Az elektromos kerékpár esetében a normál kerékpárok karbantartásán kívül az akkumulátor karbantartására kell odafigyelni. A kerékpárok Lithium Polimer akkuval készülnek, aminek minimális karbantartási igénye van és előnye, hogy javítható, de mint minden akkumulátor ezt is érdemes időnként tölteni akkor is, ha nem használjuk például a téli időszakban. Az akkumulátort mindig feltöltött állapotban tároljuk! Ekkor érdemes az akkut havonta egyszer feltenni 1-2 órára a töltőre, ezzel tudjuk az élettartamát jelentősen növelni.

Mi alapján tudom kiválasztani a számomra legmegfelelőbb biciklit?

A Greenspark Ecobike-ok típusonként különböző használati feltételekhez optimalizált kerékpárok: - A Genio-t azoknak ajánljuk, akik meredek (17%) emelkedőn szeretnének feljutni, vagy akiknek fontos az összecsukhatóság. A Linette erőssége a strapabíróság és az egyszerűség, illetve az ára ennek a bringának a legkedvezőbb. A Tecna és az Ulisse magas szintű technikai megoldásokkal felszerelt csúcsmodellek, amelyek egyben elegáns kerékpárok is. A Lumina a középút a női vázas ecobike-ok között, tetszetős külső és apró praktikus megoldások jellemzik. A Lucciola összecsukható, alacsony építésű, kényelmes és egyszerű bringa, ami vidám színekben is rendelhető. A Triplex a háromkerekű modellünk amely 24"-os és 26"-os kerekekkel is rendelhető. A 26"-os modell két akkumulátorral is tud egyidőben közlekedni, így akár 120 kilométeres hatótávolság is elérhető egy feltöltéssel, áruszállításra is alkalmas (cargo tricikli). Amennyiben egyensúlyproblémákkal küzd, szintén jó  választás. A Skatto a mini mérete miatt közkedvelt elsősorban a hajósok között, akik a kikötőben könnyen boldogulnak vele.

A Linette kerékpár hányféle akkumulátorral rendelhető és mi a különbség az egyes akkumulátorok között?

A Linette típusú elektromos kerékpár háromféle akkumulátorral rendelhető, illetve utólag bármikor választhatunk tetszőlegesen ezek közül igény szerint. 1. PB 24V/12 Ah, 2. LiPo 24V/12Ah, 3. Lipo 24V/18Ah.

A három akkumulátor elsősorban az egy feltöltéssel megtehető hatótávolságban különbözik egymástól (kb.30/40/80km). A PB (olmós) akkumulátor nehezebb mint a Lipo akkumulátorok, viszont olcsóbb.

Van-e Tricikli a Greenspark választékában?

Igen, két méretben is. Triplex néven egy 24" első kerék és 20" hátsó kerékméretű modell és egy 26" első kerék, illetve 24" hátsó kerékméretű modell is választható.

A Triplex 26" cargo tripciklinek is kiváló, egyszerre két akkuval is üzemeltethető, ezáltal nehezebb csomagok is könnyen szállíthatóak, illetve duplázható (120km) a hatótávolság is. A kerékpár automatikusan vált a két akku között a terheléstől/feszültségtől függően. 

Mennyi ideig bírja az akkumulátor?

Az akkumulátorok átlagosan 2000 feltöltést bírnak, így könnyen kiszámolható, hogy ez jelentős élettartamnak felel meg (10-15000 km között). Általában itt is igaz, hogy 5-6 év után érdemes új akkura váltani. Az akkumulátorra 1 év garanciát vállalunk. A kerékpárokba Lithium Polimer akkumulátorokat építünk be, amelyek kevés gondozás mellett hosszú ideig magas teljesítményre képesek és előnyük, hogy javíthatóak. Az akkumulátorokat a kerékpár használata közben egy ún. „Battery Management System” védi a túlzott lemerüléstől. A „BMS” lekapcsolja a rásegítést, ha az akkufeszültség egy megadott gyári érték alá csökken. A Lithium Polimer akkumulátor bármikor tölthető, nem kell megvárni a teljes lemerülést, így mindig teljes töltöttségű akkumulátorral indulhatunk útnak.

Érdemes-e több akkumulárt vásárolni az elektromos kerékpáromhoz?

Véleményünk szerint ehelyett érdemesebb esetleg több töltőt vásárolni, hogy pl. otthon és a munkahelyen is legyen. Így mindkét helyen tölthetjük az akkut és mindig feltöltött akkuval tudunk elindulni.

Mennyi a garancia az egyes modellekre?

Az akkumulátorra 1 év, a elektromos kerékpár egyéb alkatrészeire 2 év garanciát vállalunk.

Milyen kiegészítők érhetőek el a kerékpárokhoz?

A Greenspark Ecobike-okhoz rengeteg kiegészítő, extra rendelhető pl. a gyermekülés, New Looxs kosár, táska, SMP ülések, Trelock zárak és lámpák, UVEX sisakok. A kerékpárok típustól függően felszerelhetőek nagyobb teljesítményű akkumulátorokkal is, vagy olyan egyedi alkatrészekkel mint a carbon sárvédő és láncvédő.

Milyen színű kerékpárok vannak?

A kerékpárok színe típusonként változó. Az élénk színes változatok mellett megtalálhatóak a matt fekete, fehér, szürke, pezsgő színek is. A színeket a webshop menüben kis négyzetekben lehet megtekinteni.

Lehet-e a Genio-ra csomagtartót szerelni?

Igen, erre a kerékpárra is teljes értékű csomagtartó szerelhető.

Mikor indul a kerékpárkölcsönző és hol?

A kölcsönző május 1- szeptember 30 között Balatonfüred Széchenyi Sétény 8. alatt (ECO BIKE RENT&SHOP) néven működik, de a Budapest, Levél u. 3/A szám alatt előzetes egyeztetés alapján egész évben lehetséges a kölcsönzés. 2014 június 1-jétől Balatonbogláron a Csavargőzös Múzeumnál (Móló sétány) is üzemeltetünk kölcsönzőt. 

Mit tegyek, ha nem tudom megnyitni a weboldalon kért árlistát vagy katalógust?

Kérjük, hogy ebben az esetben küldjön e-mail-t nekünk és rövid időn belül küldünk egy válasz e-mail-t egy pdf katalógus csatolmánnyal. Sajnos nem minden e-mail rendszer engedi megnyitni az e-mail-en küldött linkeket...

Van-e lehetőség a Greenspark.hu Kft. viszonteladójaként a Greenspark kerékpárok értékesítésére?

Igen, keresen meg minket és a részleteket egyeztetjük! A Greenspark.hu Kft. a Greenspark Ecobike-ok magyarországi kizárólagos importőre szívesen működik együtt olyan partnerekkel, akik fel vannak készülve ezekre a feltételekre és elkötelezettek az elektromos kerékpárok értékesítése terén, illetve működésük során kellő hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre és a környezettudatos viselkedésre.

Mennyibe kerül feltölteni az akkumulátort?

Az akkumulátor feltöltése nem kerül többe egy mobiltelefon feltöltésénél, kb. 3-8 Ft között mozog típustól függően. A maximális feltöltés időigénye 2-4 óra. Ha túrázunk, akkor hosszabb túra esetén akár egy étteremben is fel tudjuk tölteni akkunkat a 220V-ról működő töltővel.


 

Nem találta meg az Önt érdeklő választ? Tegye fel kérdését telefonon (+36-1/-4450162), vagy email-en (info@greenspark.hu). Munkatársaink örömmel állnak rendelkezésére.