Szerviz, karbantartás
Tisztelt Vásárlónk!
Az elektromos kerékpárok, hazánkban is egyre népszerűbbek. A környezettudatos szemlélet, az egészséges életmód és a gazdaságos üzemeltetés mind az elektromos kerékpárok használata mellett szólnak. A modellek működéséhez szükséges a pedálok mozgatása, így a mozgás öröme is megmarad.
 
Jótállás időszaka
A Greenspark Ecobike kerékpárokra és akkumulátorra 1 év.
 
Biztonsági ajánlások
Szeretnénk felhívni Tisztelt Vásárlóink figyelmét a közlekedésben rejlő veszélyekre. Az elektromos kerékpárok még kevésbé elterjedt közlekedési eszközök, emiatt a közlekedésben résztvevők még nem szoktak hozzá, hogy a kerékpárunk elektromos hajtása miatt nagyobb gyorsulásra és sebességre képes mint egy átlagos kerékpár. Figyeljen oda a biztonságra, minden esetben viseljen védőfelszerelést pl. könyökvédő, térdvédő, bukósisak, kerékpáros kesztyű, stb… Kiemelendő a fejsérülések kockázata, amelyet csak a bukósisak viseléssel lehet csökkenteni.
 
Greenspark Lithium Polimer akkumulátorok kezelése
A kerékpár akkumulátora jelentős értéket képvisel, amelyet érdemes megóvni annak érdekében, hogy minél tovább megfelelően működjön. Lopás ellen a gyári reteszelést javasoljuk, minden kerékpár kulccsal működik, ezt mindig tartsa magánál. Az akkumulátorok Lithium Polimer akkumulátorok, amelyek a ma elérhető legmodernebb, leghosszabb élettartamú és minimális karbantartást igénylő akkumulátorok. További előnyük, hogy javíthatóak (csak szakszervizben!) A maximális feltöltéshez egy teljesen lemerült akkumulátort 2-4 órán keresztül kell tölteni, de rövidebb idő alatt is elérhető olyan mértékű töltöttség, amellyel tovább tudunk haladni. Télen vagy olyan időszakban, amikor a kerékpárt nem használja javasolt havonta egyszer töltőre kapcsolni, ezzel meghosszabbítható az akkumulátor élettartama.
 
Greenspark Ecobike tárolása
Greenspark Ecobike-ját tárolja mindig zárt helyen, ahol nincs kitéve extrém környezeti hatásoknak (csapadék, UV sugárzás, stb…). Szintén kerülje az álatok vagy növények által okozott behatásokat.
 
Greenspark elektromos részek állapotának megőrzése
A kerékpár egy kulccsal üzemelő főkapcsolóval van ellátva, ezt használat után kapcsolja ki. A szemerkélő eső nem árthat a kerékpár elektromos részeinek. Azonban ha zápor, zivatar vagy felhőszakadás ér bennünket, mielőbb vigyük fedett helyre kerékpárunkat. Ha kritikusnak tűnik a csapadék mennyisége, inkább kapcsoljuk ki az elektromos részeket. A meghajtott kerék gumidefektje esetén a motorba csatlakozó kábel épségére is oda kell figyelni kerékkiszerelés közben.
 
Biztosítékok
A Greenspark Ecobike-ok biztosítékkal vannak ellátva, amelyek az akkumulátor tetején találhatóak. A biztosítéktakaró könnyen kitekerhető, csavarhúzóval, vagy egy pénzérmével és a biztosíték így könnyen cserélhető.
 
Greenspark Ecobike tisztítása
A kerékpár lakkozott felületeit samponos vízzel tisztíthatjuk, majd puha ruhával törölje szárazra. Kerülje a bő víz használatát az elektromos részek miatt.
 
Greenspark Ecobike rendszeres átvizsgálás, szervizelés
A kerékpárt napi használat esetén érdemes 6 havonta átvizsgáltatni, lehetőség szerint a Greenspark.hu Kft. kijelölt szervizeinek egyikében. A szakembereink ekkor ellenőrzik a csatlakozókat, a motor és az elektromos egységek működését, az akkumulátor terhelhetőségét. Az átvizsgálás nem feltétele a garanciális jogok érvényesítésének, csak ajánlás, mert a kerékpár is szereti a törődést.
 
További információkat a kerékpár használati utasításában talál!
 
Greenspark.hu Kft.
Szerviz elérhetőségek, nyitvatartás

Szerviz:

+36-20/9693990

Balatonfüred: Tempo Kerékpár Kft. - Ady Endre u. 52. 8320 Balatonfüred, tel.:+36-87/480-671

Nyitvatartás: 
Hétfő-Péntek: 9-17 óráig
Szombat: 9-12 óráig
Vasárnap: Zárva
 
Nyári nyitvatartási időben: ECO BIKE Rent&Shop, Balatonfüred, Széchenyi Sétány 8.